SVEIN FLYGARI JOHANSEN 27.01 KL 19.00

  Alta Kunstforening feirer sitt 50 års jubileum med ulike utstillinger i 2017. Kunstneren Svein Flygari Johansen er først ute med et retroperspektiv av hans verk. 
  I samarbeid med Alta Kunstforening presenterer Alta Museum kunstutstillingen Waterworks. 

   

  Svein Flygari Johansen (f. 1959) er en markant og samfunnsengasjert kunstner opptatt av moderniseringsbegrepet i tilknytning til natur, kultur og identitet. Flygari Johansen arbeider med ulike medier som installasjoner, film og skulpturer hvor han benytter biologiske materialer, elektronikk eller digitale komponenter. Utstillingen med tittelen Waterworks inneholder tre komplekse arbeider med fokus på dynamiske prosesser som tilbyr forskjellige perspektiver på rom og tid. Hvor det kaotiske tar komandoen, der kontrollen aldri er total, og materialene har overtaket. 

  Kunstverkene handler samtidig om naturkreftenes poesi og mulighet som språk. I ethvert landskap ser det ut til at blomster og planter står stabile og stoiske, men når en måler omvigelsenes påvirking på dem, kan man se hvor komplekse og dynamiske deres indre liv er. I Waterworks demonstreres blant annet vannets egen skjøre poesi; en liten berøring, eller bevegelse, og det skifter form. Vannet tar alltid den korteste veien. En liten høydeforskjell og det raser av sted for å prøve å finne ro i en lavere høyde. Vann er et naturelement med potensiell uro der fossen er dets maksimale kaos. Slik som bisvermen tilsynelatende ser ut som det rene kaos, men hvor individene alltid har et felles mål - og dør gjerne for fellesskapet. Svein Flygari Johansen samarbeider med Jonny Bradley i utviklingen av tekonoliske løsninger og programmering av kunstverkene. 

  Utstillingen åpner på Alta Museum 27.januar kl. 19.00. Siste visningsdag er 14.mars 2017. 
  Les mer om Flygari Johansens Waterworks.