SPORTSFISKE I ALTAELVA

  Prosjektet "Sportsfiske i Altaelva" er for tiden et av museets satsningsområder når det gjelder samlingsarbeid.

  Vi har vært så heldige å få et betydelig bidrag til samlingene fra fluefisker og lege Martin Heitmann. Gaven består av stenger, sneller, dupper, sluker, fluer, snører, klepper, priester, fiskevesker og mye annet som har med sportsfiske å gjøre. Martin Heitmann er født og oppvokst på Senja og har tidligere vært både kommunelege i Alta og fylkeslege i Finnmark. Han er en hengiven fluefisker med et særskilt forhold til Altaelva, og er også en meget habil stangbygger.

  Med utgangspunkt i dette fiskeutstyret vil vi på ulike måter jobbe med det som hører til Altaelva og sportsfiske; redskaper og utstyr, diskusjoner og kunnskap, film og fotografier, og alle gode historier om fisket og livet rundt elva!

  Har DU bilder fra Altaelva?
  Vi jobber for tida med en videreutvikling av utstillingen om sportsfiske i underetasjen. Denne skal stå ferdig til 1.juni.

   

  I den forbindelse er vi på jakt etter lokale amatørfotografers dokumentasjon av selve fisket og livet rundt elva i fiskesesongen. Vi er like interesserte i fotografier av bålkos og campingliv, som bilder av storfangster. Fotografiene kan være både nye og eldre dato, en av tingene vi vil vise er utviklingen i utstyr, klesstil osv. fra krigen og fram til i dag. Vi vil også gjerne ha fine naturbilder fra elva.  I denne omgangen har vi BARE mulighet til å ta i mot bilder i digitalt format.

   

  Fotografiene må følges av opplysninger om fotografens navn, hvor og når bildet er tatt og navn på avbildede personer.

   

  Bildefiler og opplysninger om bildet sendes med e-post til prosjektleder Merete Ødegaard: merete@altamuseum.no

   

  PS.  Vi kan ikke love at vi får plass til alle fotografiene vi får inn i utstillingen, men vi innlemmer dem gjerne i Alta Museums fotosamling etter nærmere avtale.


   

  Kontaktinformasjon:


  Prosjektleder Merete Ødegaard
  Verdensarvsenter for bergkunst - Alta Museum
  Altaveien 19
  9518 Alta
  Tlf  94 78 95 40
  E-post: merete@altamuseum.no